Ook voor een Chinese uitvaart

Binnen de Chinese cultuur is respect een belangrijk element. Door de nabestaanden wordt respect getoond door de uitvaart op uitbundige wijze plaats te laten vinden. Er wordt geprobeerd het beste te geven en een zo waardig mogelijke uitvaart te maken. Ook in Amsterdam kunt u een Chinese uitvaart beleven.

Chinese uitvaart rituelen kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van de religie. Bij alle rituelen zijn echter dezelfde kenmerken terug te vinden. Door de nabestaanden wordt, al naar gelang de relatie tot de overledene, een bepaalde soort kleding gedragen. Hierbij draagt men een bijpassende tailleband. De kleur van zowel de kleding als de tailleband verschillen. Door de vrouwelijke nabestaanden wordt eveneens een haar-accessoire gedragen. Gebruik van wierook en josspapier is typerend voor de Chinese uitvaart.

Uitvaartverzorging Amsterdam kan, in samenwerking met een andere uitvaartondernemer, ook het ritueel voor de uitvaart verzorgen. Wij kunnen u onder andere helpen met de uitvaartartikelen, zoals de uitvaartkist, wierook en josspapier. Daarnaast kunt u voor monumenten volgens de Chinese wijze terecht bij On Here Uitvaartverzorging. Zij bieden monumenten aan volgens de Chinese wijze.